درباره معاونت
درباره معاونت پژوهش و فناوری
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در سال ۱۳۵۲ تحت عنوان مدرسه عالی کشاورزی ساری تأسیس و پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، در سال ۱۳۵۸ به عنوان یکی از مراکز اساسی در تشکیل دانشگاه مازندران نقش کلیدی و محوری داشت. این مرکز آموزش عالی در سال ۱۳۶۷ به دانشکده کشاورزی ساری ارتقاء یافت و سپس به دلیل توسعه بسیار خوبی که از نظر کمی و کیفی داشت، در سال ۱۳۷۸ به دو دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی تفکیک شد. در ادامه این توسعه کمی و کیفی در سال ۱۳۸۴ به صورت یک مجموعه تحت عنوان مجتمع آموزش عالی علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در آمد و در سال ۱۳۸۷ با عنوان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری از دانشگاه مازندران استقلال یافت.
بهمنظور ارائه فعـالیتهای پژوهشی اعضـای محترم هیأت علمـی دانشگاه و تبـادل نظر و گسترش و تقویت ارتبـاط علمی بیـن پژوهشگران دانشگاه جهت ارتقـاء کیفیت پژوهش، اسـاتید مـیتوانند طبق شرایط موجود نسبت به اجـرای همایش یا سمینار با هدف ارتباط و همـاهنگی و معمولاً با حمایت مالی معاونت پژوهش و فنـاوری در دانشکـدهها اقدام نمایند. همچنین در مورد شرکتکنندگان در کارگاههای آمـوزشی که از اعضـای هیأت علمـی دانشگاه و کارشناسـان مـراکز تحقیقاتی کشور هستند، هدف آشنا شـدن با دانش و فنـون و آگاهی مـدرسان به شیـوههای علمـیتر و مـؤثرتر در تدریس در دانشگاهها و مراکز علمی میباشد. علاوه بر این استفاده بهینه از امکانات آموزشی، زمان و مکان تدریس در برگزاری کارگاهها جهت ارتقاء سطح آموزش دانشکدهها و اعضای هیأت علمی مفید و لازم میباشد. معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه در بخشهای متعـدد خدمات لازم را در حد توان به اعضاء هیات علمی و بعضاً دانشجویان جوان ارائه نموده است که نمودهای آن در گسترش تشکیل جلسات کمیتهها و شوراهـای مختلف دیده مـیشود. توسعه آزمایشگاه مرکزی و رشد روزافزون فعالیتها و تکمیل آن و نیز معرفی بهعنـوان آزمایشگاه معتمـد محیط زیست در زمینـه بیـولوژی انسانـی و تأمین نیازهای مرتبط با همکاریهای با محیط زیست و تأمین استانداردهای دفاعی برای همکاری با وزارت دفاع تسریع یافت تا با اخذ این استاندارد حوزههای جدیدتری ورود پیدا نمود.
در همین راستا و با عنایت به اینکه استان مازندران قطب اقتصادی مهمی در مسیر توسعه و ارتقاء کشاورزی و صنایع مملکت محسوب مـیشود، متولیان در امر آموزش و پـژوهش تصمیم به راهانـدازی پژوهشکدههایی در سطح مجتمع نمودند که پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری طبرستان و پژوهشکده اکوسیستمهای خـزری دستـاوردهای مبارک پیگیریهای مجـدانه ایشـان بـوده است.
در پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری طبرستان، سـاماندهی و اجـرای طرحهای علمی و پژوهشی برای دو محصول عمده زراعی و باغی استـان یعنی برنج و خانواده مـرکبات به تحقق پیوست که خود منجر به پیشبرد امر نیـل به خودکفـایی و دستیـابی به استانـداردهای کیفیت تولید و تأمین نیازهای غذایی استـان، کشور و حتی ارائه تصاویر روشنـی از دورنمـای صـادرات محصولات استـراتژیک استان در آینـده خواهد بود. این پژوهشکده که در بطن این مرکز آموزشی واقع گـردیده، دارای چند زیرمجموعه و هستههای پـژوهشی نظیر بهنژادی و بهزراعی برنج، ژنتیک و بیولوژی مـولکولی و مـرکبات و گیـاهان دارویی مـیباشد.
مـرکز رشد دانشگاه بهمنظور حمایت از کارآفرینان دارای دانش فنی با ذهنـی پویا که به ارائه ایـدههای جدید منجـر میشود، تأسیس گردید. نـوآوری و دانایی به محـور تـوسعه اقتصـادی کشورهای توسعهیافته تبـدیل و مـوجب رشد اقتصادی این کشورها شده است. در این فضا نهتنها ارزشافزوده صـرفاً ناشی از تولید کالاهای مصرفی نیست، بلکه ابزارهای تولید نیز اهمیت خود را از دست داده و ارزش ثانویه پیدا کردهاند. امروزه مراکز رشد، یکی از ابزارهـای پذیرفتهشده بـرای تبـدیل خلاقیتها و دستـاوردهای علمـی و تحقیقاتی به محصولات قابلارائه به بازار و توسعه کارآفرینی مـحسوب میشوند.
پژوهشکده اکوسیستمهای خـزری نیز با مطالعه زیرشاخههایی چون شناخت اکوسیستمهای جنگلی، اکوسیستمهای آبی، فرآوردههای اکوسیستمها، مسائل زیستمحیطی و اکوسیستمهای مرتعی، راه توسعه و احیا منابع طبیعی استان را پیگیری مینماید و با هدایت پایاننامههای کارشناسی ارشد و برگزاری کارگاههای پژوهشی برای کارشناسان دستگاههای اجرایی و ارائه همایشهای علمی داخلی و بینالملی مسیـر پـویندگی و تعالی علمی را همـوار مینماید.
مراکز وابسته به حوزه معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه
مدیریت امور پژوهشی
دفتر مجله دانشگاه
کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد
اداره فناوری اطلاعات
مرکز کارآفرینی
دفتر ارتباط با جامعه
دبیرخانه طرحهای کلان ملی
مرکز رشد واحدهای فناوری طبرستان
آزمایشگاه مرکزی دانشگاه
پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری طبرستان
پژوهشکده اکوسیستمهای خزری
پژوهشکده علوم و صنایع غذایی مازندران